وبلاگ

۶ تفاوت ظروف گرانیتی، چدنی و سرامیکی، کدام بهتر است؟

6 تفاوت ظروف گرانیتی، چدنی و سرامیکی

۶ تفاوت ظروف گرانیتی، چدنی و سرامیکی، کدام بهتر است؟

امروزه تنوع لوازم آشپزخانه و ظروف در بازار بسیار زیاد شده و خریداران را هنگام انتخاب دچار تردید می کند. یکی از مهمترین ظروف کاربردی و مهم موجود در هر آشپزخانه ای سرویس قابلمه می باشد. سرویس های قابلمه در انواع مختلف ساخته شده و به بازار عرضه می شود. خیلی از افراد هنگامی که برای خرید سرویس قابلمه خود پا به مغازه یا فروشگاه ها می گذارند، به دلیل نقشی که این سرویس ها در پخت و پز خوراک دارند، دقت ویژه ای به خرج می دهند. به دلیل اهمیت این موضوع ما در این مطلب ۶ تفاوت ظروف گرانیتی، چدنی و سرامیکی؛ را بررسی می کنیم.

بررسی تفاوت ظروف چدنی، سرامیکی و گرانیتی

قبل از بررسی تفاوت های سرویس های قابلمه، بهتر است ابتدا از نظر سلامتی استفاده از آنها، صحبت کنیم. در رابطه با سلامت این نوع قابلمه ها می توان گفت تا زمانی که این ظروف دارای آسیب دیدگی و جراحت نشده باشند و از آن ها به درستی مراقبت شود، خطری نخواهند داشت. حتی می توانند سلامت مواد غذایی و خوراکی که در آن ها پخته می شود را تضمین کنند. اما در صورتی که روکش و لعاب آن ها دچار آسیب شود؛ فلزات سنگین که ساختار داخلی آنها را تشکیل می دهند، وارد غذا می شوند. به این ترتیب ظروف، قابلیت خود را از دست می دهد و بهتر است دیگر از آن ها استفاده نکنید.

۶ تفاوت ظروف چدنی، سرامیکی و گرانیتی

سرویس ظروف قابلمه هایی که در منازل استفاده می شود، علیرغم نوع مراقبت از آن که بین همه ی انواع آنه یکسان می باشد؛ دارای تفاوت های اساسی زیر است که به طور مفصل این تفاوت ها را بررسی می کنیم:

  1. مواد تشکیل دهنده
  2. طرح و رنگ
  3. میزان نگهداری مواد غذایی
  4. وزن
  5. قیمت
  6. سرعت پخت غذا

مواد تشکیل دهنده ظروف

  1. در ساخت ظروف گرانیتی از یک هسته آلومینیومی استفاده می شود. آلومینیوم به عنوان یک فلز با رسانایی بالای گرمایی مورد استفاده قرار می گیرد. این هسته آلومنیومی در ظروف گرانیتی دارای روکش شیشه ای است.
  2. ظروف چدنی به طور معمول از آلیاژهای مختلف آهن، کربن و سیلیسیوم ساخته می شوند. این قابلمه ها برای مصارف مختلف و با ویژگی های خاصی ساخته می شوند. و می توانند دارای انواعی از روکش ها باشند. ظروف چدنی همچنین بدون روکش نیز در بازار وجود دارند و تهیه می شوند. دقت نمایید ظروف چدنی که فاقد روکش هستند، به مرور زمان به دلیل ساختار آنها دچار زنگ زدگی می شوند. به همین علت عموما این ظروف را با روکش روانه بازار می کنند. روکش یا لعاب ظروف چدنی معمولا از جنس تفلون می باشد.
  3. ظروف سرامیکی معمولا از یک هسته مرکزی با یک فلز که دارای رسانش حرارتی بالایی است تهیه می شوند. این فلز معمولا آلومنیوم می باشد. روکش این ظروف از جنس سرامیک می باشد. به همین دلیل به آن ها ظروف سرامیکی می گویند.

طرح و رنگ ظروف

  1. ظروف گرانیتی را به دلیل ساختار آنها، با طرح ها و رنگ های متنوعی می سازند. تنوع بالای طرح و نقش این ظروف، بازار فروش زیادی را به خود معطوف کرده است.
  2. ظروف چدنی به دلیل ساختار تشکیل دهنده آن دارای طرح ها و رنگ های و همینطور اندازه های محدودتر می باشند.
  3. ظروف سرامیکی دارای خاصیت نقش پذیری و رنگ پذیری است. به همین علت می تواند با انواع رنگ ها پوشش داده شود و مشتریان و طرفداران بسیاری را به خود اختصاص دهد.

میزان نگهداری مواد غذایی ظروف

  1. هر نوع مواد غذایی را می توان در انواع ظروف گرانیتی نگهداری نمود. اما ترجیحا کوتاه مدت باشد.
  2. ظروف و قابلمه های چدنی برای نگهداری برخی از مواد غذایی که خاصیت اسیدی دارند، مانند رب گوجه فرنگی و یا آبلیمو مناسب نمی باشند.
  3. نگهداری تمام مواد غذایی در ظروف سرامیکی امکان پذیر است. گاها این ظروف را در فر یا یخچال نیز می توان استفاده کرد.

وزن ظروف

  1. ظروف گرانیتی دارای وزن سبک متعادلی هستند و می توان به راحتی آن ها را حمل یا جا به جا نمود.
  2. وزن ظروف چدنی اصل، سنگین می باشد. بنابراین هنگام خرید این نوع ظروف به وزن آنها دقت کرده و در صورتی که سنگین نباشند به اصلی بودن آنها شک کنید.
  3. ظروف سرامیکی به نسبت ظروف چدنی دارای وزن کمتر و سبک تری می باشند.

قیمت ظروف

  1. ظروف گرانیتی نسبت به دیگر جنس ها مدرن تر محسوب می شود. اما با این حال دارای قیمت مناسب تری است.
  2. ظروف چدنی اگر اصل و دارای کیفیت مناسب باشد، بسیار کمیاب است. در برابر این کمیابی این گونه ظروف بسیار گران نیز می باشند.
  3. ظروف سرامیکی نسبت به دو مورد بالا، دارای قیمت ارزانتری می باشد.

سرعت پخت غذا در ظروف

  1. ظروف گرانیتی مدرن دارای لایه های نازکی هستند، که به راحتی رسانای گرما می باشند. بنابراین سرعت پخت غذا در این نوع ظروف بالاست.
  2. در ظروف چدنی نیز به دلیل ساختار درونی آن، می توان با سرعت قابل توجهی غذا طبخ نمود.
  3. در ظروف سرامیکی غذا باید آرام پخته شود و شعله اجاق بسیار پایین باشد. و به همین دلیل برای طبخ به زمان بیشتری نیاز است.

نکات قابل توجه در خصوص انواع ظروف چدنی، سرامیکی و گرانیتی

  • هرکدام از ظروف چدنی، سرامیکی و گرانیتی تا وقتی که دارای روکش باشند، موجه و قابل استفاده می باشند. اما اگر لعابی که روی ظروف کشیده می شود، دارای استاندارهای لازم نباشد، می تواند باعث شود که یون های سمی و سنگین به مواد غذایی و بدن انسان وارد شوند و سلامت او را تهدید نمایند. در استفاده از این ظروف لازم است که از آن ها در برابر آسیب و خط و خش با انواع قاشق های فلزی خودداری شود. در ضمن ظروف سرامیکی دارای قابلیت شکنندگی می باشد پس به مراقبت بیشتری نیاز دارند.
  • ظروف گرانیتی مناسب اجاق های شیشه ای نیستند زیرا می تواند شیشه را بشکند.
  • ظروف سرامیکی سریع تر از سایر ظروف نچسب خاصیت خود را از دست می دهد.
  • ظروف سرامیکی دوام کمتری دارند، وقتی سطح پخت خراب می شود، چاره دیگری ندارید جز این که آن ها را با ظروف جدید جایگزین کنید.

سخن آخر

اگر قصد خرید جهیزیه و یا تعویض ظروف آشپزخانه را دارید، می توانید با مقایسه کیفیت و قیمت برندهای مختلف، در سایت فروشگاه اینترنتی چرخک انتخاب و خرید نمایید. در این راستا مشاوران فروشگاه در بخش فروش همواره آماده ارائه راهنمایی به شما عزیزان هستند. همچنین با خرید اینترنتی از فروشگاه  چرخک، می توانید از مزایای کیف پول چرخک و همینطور شرکت در قرعه کشی ماهیانه چرخک نیز بهره مند گردید.

1 دیدگاه در “۶ تفاوت ظروف گرانیتی، چدنی و سرامیکی، کدام بهتر است؟

  1. عمادی گفت:

    We are so happy that the content of the article was useful for you.
    Thanks for following us

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

Call Now Button